Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Кредит за поддршка на женското претприемништво

Наменет за инвестициски вложувања и за обртен капитал на малите и на средните претпријатија основани или раководени од жени.

Предности

  • Максимален износ до 300.000 евра
  • Рок на враќање во согласност со деловнатa политика на Банката
  • Каматна стапка во согласност со одлуката за каматни стапки на кредити за правни лица

Критериуми и обезбедување

  • Обезбедување на кредитот
  • Хипотека на недвижен имот
  • Залог на опрема
  • Други инструменти прифатливи за Банката

*Извор на средства за линијата е Европската банка за обнова и развој.


**Корисниците на кредитот ќе имаат техничка поддршка која биде обезбедена од ЕБOР. За користење на кредит од линијата, клиентот добива 10 % попуст на изработка на бизнис-план од ЕБОР.  Листа на референтни каматни стапки

Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми: