Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Соопштенија за јавност

Известување за предвремена исплата на пензии за месец мај 2020

Охридска банка АД Скопје врши предвремена исплата на пензијата за месес Мај 2020 година ...

 

Престижниот финансиски магазин „Global Finance“ ја прогласи Охридска банка за „Најдобра банка во Македонија” за 2020 година

Официјално: Петта година по ред, светскиот финансиски магазин „Global Finance“, ја прогласува Охридска банка, за Најдобра банка во Македонија. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ЌЕ ИЗВРШИ ДОКАПИТАЛИЗАЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА РАЗВОЈОТ НА БАНКАТА ВО ИЗНОС ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА

На 8 Мај 2020 година, се одржа 44. Седница на Собранието на акционери, на која беше усвоена Одлуката за докапитализација на Охридска банка во износ од десет милиони евра. ...

 

Поставен банкомат на Охридска банка на нова локација

Од 5-ти Мај на клиентите на Охридска банка им е достапен банкомат на ул. Орце Николов бр.146 во Скопје. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГИ ОТВОРА СИТЕ СВОИ ЕКСПОЗИТУРИ ОД 4 МАЈ

Од 4 мај 2020 година, сите експозитури на Охридска банка АД Скопје ќе бидат отворени. ...

 

Известување: Неработен ден 1 мај 2020 и работно време на експозитури на 2 мај 2020

...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПАРИЧНИ ПРАВА ОД СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА ЗА АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ја известува јавноста дека од понеделник (4 мај, 2020 година) почнува со предвремена исплата на паричните права од социјална заштита за април 2020 година. ...

 

Повторно достапен А++ Кредитот од Охридска банка наменет за финансирање на енергетско ефикасни производи, со поврат на средства до 20%

Охридска банка и ЕБОР потпишаа договор за нова кредитна линија во висина од 2,5 милиони евра за поддршка на енергетско-ефикасни проекти за физички лица со вклучен поврат на средства до 20%. ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши исплата на пензии за април 2020 година во периодот 24.04.2020 година – 30.04.2020 година. ...

 

Известување за промена на работното време од 23.04.2020

Од денес, редовното работно време на Банката и на сите нејзини експозитури е од 08.00 до 16.00 часот, со исклучок на двете експозитури во Охрид, кои во период на исплата на априлските пензии, ќе работ ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИСПЛАТА НА СУБВЕНЦИИ ОД ТУТУН ОД 20-ТИ АПРИЛ

Ве известуваме дека од 20.04.2020 година, Охридска банка АД Скопје ќе врши исплата на субвенции со тутун. ...

 

БЕЗ ПРОВИЗИИ ЗА ДЕНАРСКИ ТРАНСАКЦИИ НА МОБИЛНОТО И ЕЛЕКТРОНСКОТО БАНКАРСТВО ДО 31-ВИ МАЈ

Имајќи го предвид императивот дека јавното здравје е заедничка одговорност, Охридска банка АД Скопје го продолжи периодот на укинати провизии за денарски трансакции на мобилното и електронското банкар ...

 

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАВРШЕНА ЈАВНА ПОНУДА ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА НАПЛАТАТА НА КРЕДИТНИТЕ ОБВРСКИ

Ве информираме дека јавната понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци за клиенти физички лица, објавена на веб страната на Охридска банка на ден 31.03.2020 е завршена ...

 

ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА, ОХРИДСКА БАНКА И ШТАЕРМЕРКИШЕ ШПАРКАСЕ СО ЗАЕДНИЧКА ДОНАЦИЈА ВО ИЗНОС ОД 110.000 ЕВРА ЗА НАДМИНУВАЊЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ВИРУСНАТА ПАНДЕМИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Групацијата Штаермеркише Шпаркасе, претставена во нашата држава преку двете локални банки, Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија, својата солидарност ја искажува преку наменска донација на повеќе ...

 

Известување: Детектирани лажни телефонски повици кон клиенти на Охридска банка

Детектирани се лажни телефонски повици, во кои извесни лица се претставуваат како вработени во Охридска банка и од клиентите бараат лични податоци. Апелираме, доколку се сомневате дека сте контактира ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ОХРИДСКА БАНКА ГО МЕНУВА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА МРЕЖАТА НА ЕКСПОЗИТУРИ ВО ОХРИД

Имено, од 8ми април (среда), 2020 год., експозитурите Централа и Минимаркет привремено ќе работат со работно време од 07:00ч. – 14:00ч, каде ќе бидат активни сите благајни, за да се услужат сите клиен ...

 

Известување за промена на работно време од 08.04.2020

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ЕКСПОЗИТУРИТЕ ОД 08.04.2020 ...

 

Годишен резултат со состојба на 31 декември 2019 година на Групацијата Штаермеркише Шпаркасе

„Многу сме задоволни со финансиската 2019 година!“ Годишен резултат со состојба на 31 декември 2019 година на Групацијата Штаермеркише Шпаркасе ...

 

Дополнување на јавната понуда од 31.03.2020 година

Согласно известувањето во објавената Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020, со ова дополнување на објавата известуваме за начинот на регулирање на обврските, за клиентите кои користат кре ...

 

Понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци

Со цел надминување на потешкотиите со кои би се соочиле клиентите во овој тежок период настанат поради Корона-кризата, Охридска банка објавува Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020 година ...

 

Престижниот финансиски магазин „Global Finance“ ја прогласи Охридска банка за „Најдобра банка во Македонија” за 2020 година

Официјално: Петта година по ред, светскиот финансиски магазин „Global Finance“, ја прогласува Охридска банка, за Најдобра банка во Македонија. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ЌЕ ИЗВРШИ ДОКАПИТАЛИЗАЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА РАЗВОЈОТ НА БАНКАТА ВО ИЗНОС ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА

На 8 Мај 2020 година, се одржа 44. Седница на Собранието на акционери, на која беше усвоена Одлуката за докапитализација на Охридска банка во износ од десет милиони евра. ...

 

Поставен банкомат на Охридска банка на нова локација

Од 5-ти Мај на клиентите на Охридска банка им е достапен банкомат на ул. Орце Николов бр.146 во Скопје. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГИ ОТВОРА СИТЕ СВОИ ЕКСПОЗИТУРИ ОД 4 МАЈ

Од 4 мај 2020 година, сите експозитури на Охридска банка АД Скопје ќе бидат отворени. ...

 

Известување: Неработен ден 1 мај 2020 и работно време на експозитури на 2 мај 2020

...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПАРИЧНИ ПРАВА ОД СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА ЗА АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ја известува јавноста дека од понеделник (4 мај, 2020 година) почнува со предвремена исплата на паричните права од социјална заштита за април 2020 година. ...

 

Повторно достапен А++ Кредитот од Охридска банка наменет за финансирање на енергетско ефикасни производи, со поврат на средства до 20%

Охридска банка и ЕБОР потпишаа договор за нова кредитна линија во висина од 2,5 милиони евра за поддршка на енергетско-ефикасни проекти за физички лица со вклучен поврат на средства до 20%. ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши исплата на пензии за април 2020 година во периодот 24.04.2020 година – 30.04.2020 година. ...

 

Известување за промена на работното време од 23.04.2020

Од денес, редовното работно време на Банката и на сите нејзини експозитури е од 08.00 до 16.00 часот, со исклучок на двете експозитури во Охрид, кои во период на исплата на априлските пензии, ќе работ ...

 

БЕЗ ПРОВИЗИИ ЗА ДЕНАРСКИ ТРАНСАКЦИИ НА МОБИЛНОТО И ЕЛЕКТРОНСКОТО БАНКАРСТВО ДО 31-ВИ МАЈ

Имајќи го предвид императивот дека јавното здравје е заедничка одговорност, Охридска банка АД Скопје го продолжи периодот на укинати провизии за денарски трансакции на мобилното и електронското банкар ...

 

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАВРШЕНА ЈАВНА ПОНУДА ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА НАПЛАТАТА НА КРЕДИТНИТЕ ОБВРСКИ

Ве информираме дека јавната понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци за клиенти физички лица, објавена на веб страната на Охридска банка на ден 31.03.2020 е завршена ...

 

ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА, ОХРИДСКА БАНКА И ШТАЕРМЕРКИШЕ ШПАРКАСЕ СО ЗАЕДНИЧКА ДОНАЦИЈА ВО ИЗНОС ОД 110.000 ЕВРА ЗА НАДМИНУВАЊЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ВИРУСНАТА ПАНДЕМИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Групацијата Штаермеркише Шпаркасе, претставена во нашата држава преку двете локални банки, Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија, својата солидарност ја искажува преку наменска донација на повеќе ...

 

Известување: Детектирани лажни телефонски повици кон клиенти на Охридска банка

Детектирани се лажни телефонски повици, во кои извесни лица се претставуваат како вработени во Охридска банка и од клиентите бараат лични податоци. Апелираме, доколку се сомневате дека сте контактира ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ОХРИДСКА БАНКА ГО МЕНУВА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА МРЕЖАТА НА ЕКСПОЗИТУРИ ВО ОХРИД

Имено, од 8ми април (среда), 2020 год., експозитурите Централа и Минимаркет привремено ќе работат со работно време од 07:00ч. – 14:00ч, каде ќе бидат активни сите благајни, за да се услужат сите клиен ...

 

Известување за промена на работно време од 08.04.2020

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ЕКСПОЗИТУРИТЕ ОД 08.04.2020 ...

 

Годишен резултат со состојба на 31 декември 2019 година на Групацијата Штаермеркише Шпаркасе

„Многу сме задоволни со финансиската 2019 година!“ Годишен резултат со состојба на 31 декември 2019 година на Групацијата Штаермеркише Шпаркасе ...

 

Дополнување на јавната понуда од 31.03.2020 година

Согласно известувањето во објавената Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020, со ова дополнување на објавата известуваме за начинот на регулирање на обврските, за клиентите кои користат кре ...

 

Понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци

Со цел надминување на потешкотиите со кои би се соочиле клиентите во овој тежок период настанат поради Корона-кризата, Охридска банка објавува Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020 година ...

 

Известување: Охридска банка работи на создавање технички услови за олеснување на исплатата на кредитните обврски за своите клиенти

Следејќи ги мерките на Владата на Република Северна Македонија и укажувањата на Народната банка, Охридска банка во овој период работи посветено на создавање услови за олеснување на исплатата на кредит ...

 

Известување за промена на мрежата на експозитури

Согласно моменталната ситуација поврзана со КОВИД-19 и потребата од уште позасилена превензија на целото население, Охридска банка ги информира клиентите дека почнувајќи од од 23.03.2020 година, ќе ра ...

 

Престижниот финансиски магазин „Global Finance“ ја прогласи Охридска банка за „Најдобра банка во Македонија” за 2020 година

Официјално: Петта година по ред, светскиот финансиски магазин „Global Finance“, ја прогласува Охридска банка, за Најдобра банка во Македонија. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ЌЕ ИЗВРШИ ДОКАПИТАЛИЗАЦИЈА ЗА ПОДДРШКА НА РАЗВОЈОТ НА БАНКАТА ВО ИЗНОС ОД 10 МИЛИОНИ ЕВРА

На 8 Мај 2020 година, се одржа 44. Седница на Собранието на акционери, на која беше усвоена Одлуката за докапитализација на Охридска банка во износ од десет милиони евра. ...

 

Поставен банкомат на Охридска банка на нова локација

Од 5-ти Мај на клиентите на Охридска банка им е достапен банкомат на ул. Орце Николов бр.146 во Скопје. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГИ ОТВОРА СИТЕ СВОИ ЕКСПОЗИТУРИ ОД 4 МАЈ

Од 4 мај 2020 година, сите експозитури на Охридска банка АД Скопје ќе бидат отворени. ...

 

Известување: Неработен ден 1 мај 2020 и работно време на експозитури на 2 мај 2020

...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПАРИЧНИ ПРАВА ОД СОЦИЈАЛНА ЗАШТИТА ЗА АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ја известува јавноста дека од понеделник (4 мај, 2020 година) почнува со предвремена исплата на паричните права од социјална заштита за април 2020 година. ...

 

Повторно достапен А++ Кредитот од Охридска банка наменет за финансирање на енергетско ефикасни производи, со поврат на средства до 20%

Охридска банка и ЕБОР потпишаа договор за нова кредитна линија во висина од 2,5 милиони евра за поддршка на енергетско-ефикасни проекти за физички лица со вклучен поврат на средства до 20%. ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ПРЕДВРЕМЕНА ИСПЛАТА НА ПЕНЗИИТЕ ЗА АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши исплата на пензии за април 2020 година во периодот 24.04.2020 година – 30.04.2020 година. ...

 

Известување за промена на работното време од 23.04.2020

Од денес, редовното работно време на Банката и на сите нејзини експозитури е од 08.00 до 16.00 часот, со исклучок на двете експозитури во Охрид, кои во период на исплата на априлските пензии, ќе работ ...

 

БЕЗ ПРОВИЗИИ ЗА ДЕНАРСКИ ТРАНСАКЦИИ НА МОБИЛНОТО И ЕЛЕКТРОНСКОТО БАНКАРСТВО ДО 31-ВИ МАЈ

Имајќи го предвид императивот дека јавното здравје е заедничка одговорност, Охридска банка АД Скопје го продолжи периодот на укинати провизии за денарски трансакции на мобилното и електронското банкар ...

 

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЗАВРШЕНА ЈАВНА ПОНУДА ЗА ОДЛОЖУВАЊЕ НА НАПЛАТАТА НА КРЕДИТНИТЕ ОБВРСКИ

Ве информираме дека јавната понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци за клиенти физички лица, објавена на веб страната на Охридска банка на ден 31.03.2020 е завршена ...

 

ШПАРКАСЕ БАНКА МАКЕДОНИЈА, ОХРИДСКА БАНКА И ШТАЕРМЕРКИШЕ ШПАРКАСЕ СО ЗАЕДНИЧКА ДОНАЦИЈА ВО ИЗНОС ОД 110.000 ЕВРА ЗА НАДМИНУВАЊЕ НА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ВИРУСНАТА ПАНДЕМИЈА ВО РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Групацијата Штаермеркише Шпаркасе, претставена во нашата држава преку двете локални банки, Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија, својата солидарност ја искажува преку наменска донација на повеќе ...

 

Известување: Детектирани лажни телефонски повици кон клиенти на Охридска банка

Детектирани се лажни телефонски повици, во кои извесни лица се претставуваат како вработени во Охридска банка и од клиентите бараат лични податоци. Апелираме, доколку се сомневате дека сте контактира ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ: ОХРИДСКА БАНКА ГО МЕНУВА РАБОТНОТО ВРЕМЕ НА МРЕЖАТА НА ЕКСПОЗИТУРИ ВО ОХРИД

Имено, од 8ми април (среда), 2020 год., експозитурите Централа и Минимаркет привремено ќе работат со работно време од 07:00ч. – 14:00ч, каде ќе бидат активни сите благајни, за да се услужат сите клиен ...

 

Известување за промена на работно време од 08.04.2020

РАБОТНО ВРЕМЕ НА ЕКСПОЗИТУРИТЕ ОД 08.04.2020 ...

 

Годишен резултат со состојба на 31 декември 2019 година на Групацијата Штаермеркише Шпаркасе

„Многу сме задоволни со финансиската 2019 година!“ Годишен резултат со состојба на 31 декември 2019 година на Групацијата Штаермеркише Шпаркасе ...

 

Дополнување на јавната понуда од 31.03.2020 година

Согласно известувањето во објавената Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020, со ова дополнување на објавата известуваме за начинот на регулирање на обврските, за клиентите кои користат кре ...

 

Понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци

Со цел надминување на потешкотиите со кои би се соочиле клиентите во овој тежок период настанат поради Корона-кризата, Охридска банка објавува Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020 година ...

 

Известување: Охридска банка работи на создавање технички услови за олеснување на исплатата на кредитните обврски за своите клиенти

Следејќи ги мерките на Владата на Република Северна Македонија и укажувањата на Народната банка, Охридска банка во овој период работи посветено на создавање услови за олеснување на исплатата на кредит ...

 

Известување за промена на мрежата на експозитури

Согласно моменталната ситуација поврзана со КОВИД-19 и потребата од уште позасилена превензија на целото население, Охридска банка ги информира клиентите дека почнувајќи од од 23.03.2020 година, ќе ра ...