Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

СМС-известувања

Увид во состојбата и во промените на трансакциската сметка на дебитни и на кредитни картички преку СМС-порака на Вашиот мобилен телефон во реално време.

Типови СМС-известувања:

 • Известување за состојба на денарска или на девизна сметка
 • Извод на жиро-сметка во краток формат
 • Известување за трансакции со платежни картички (плаќање со картичка на ПОС-терминал, плаќање преку интернет и повлекување средства од банкомат)
 • Известување за последен прилив на жиро-сметка и на девизна сметка
 • Известување за последен одлив на жиро-сметка
 • Известување за последен одлив на девизна сметка (само за налози направени преку I-bank).

Предности:

 • Потврда за извршена трансакција
 • Проверка на износот на извршената трансакција
 • Известувања во врска со Вашата картичка
 • Заштита од повеќекратно реализирање на иста трансакција
 • Заштита од злоупотреба на картичката
 • Дополнителна безбедност при вршењето трансакции
 • Повеќе лица можат да добиваат СМС-известување за иста сметка (партија)
 • СМС-известувањата се достапни и на англиски јазик.

По дадено овластување, услугата СМС-известувања можат да ја користат повеќе вработени лица на клиентот правно лице што има трансакциска сметка во Охридска банка и активен мобилен телефонски број од некој од мобилните оператори овластени на територијата на Република Македонија.

За услугата СМС-известувања можете да аплицирате во која било експозитура на Охридска банка. За дополнителни информации, обратете се на 046 261 000, на obsgnetsupport@ob.com.mk или во експозитурите на Охридска банка

Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми: