A+ / A-

ПОС Терминали

ПОС терминал е уред кој во продажното место на трговецот овозможува ефикасен, сигурен, брз и едноставен начин на електронско плаќање на стоки и услуги со помош на користење на платежни картички.

ПОС терминалите на Охридска Банка подржуваат прифаќање на сите MasterCard и Visa картички издадени од домашни и странски банки-издавачи.

Зависно од Вашата дејност Охридска Банка Ви нуди можност за инсталација на различни типови на ПОС терминали, според начинот на нивно комуникациско поврзување, и тоа: Dial-up (преку аналогна фиксна телефонска линија), GPRS (мобилен апарат кој користи мрежа за мобилна телефонија).

Предности од инсталација на ПОС Терминал од ОБСГ:

 • Зголемување на продажбата на стоки и услуги
 • Зголемување на број на клиенти кои преферираат плаќање со картички
 • Едноставно и брзо плаќање на продажното место
 • Можност за плаќање на рати
 • Поголема сигурност и едноставност на прифаќање на картички
 • Смалување на трошоци за манипулација со готовина
 • 24 часовна поддршка

Потребна документација за инсталација на POS Терминал

принт
Курсна листа повеќе
Одберете датум: датум: 17.02.2019
033
16.02.2019, 00:00 - 18.02.2019, 23:59 Физички лица
 • Куповен Продажен
  Среден
Правни лица
 • Куповен Продажен
  Среден

Почувствувајте ја разликата и уживајте во широкиот спектар врвни банкарски услуги приспособени кон Вашите очекувања!