Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Дополнување на јавната понуда од 31.03.2020 година

Согласно известувањето во објавената Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020, со ова дополнување на објавата известуваме за начинот на регулирање на обврските, за клиентите кои користат кре ...

 

Понуда за одложување на наплатата на кредитните обврски за 6 месеци

Со цел надминување на потешкотиите со кои би се соочиле клиентите во овој тежок период настанат поради Корона-кризата, Охридска банка објавува Јавна понуда со број 2707 – 16439/1, од 31.03.2020 година ...

 

Известување: Охридска банка работи на создавање технички услови за олеснување на исплатата на кредитните обврски за своите клиенти

Следејќи ги мерките на Владата на Република Северна Македонија и укажувањата на Народната банка, Охридска банка во овој период работи посветено на создавање услови за олеснување на исплатата на кредит ...

 

Известување за промена на мрежата на експозитури

Согласно моменталната ситуација поврзана со КОВИД-19 и потребата од уште позасилена превензија на целото население, Охридска банка ги информира клиентите дека почнувајќи од од 23.03.2020 година, ќе ра ...

 

БЕЗ ПРОВИЗИИ ЗА ТРАНСАКЦИИ НА ЕЛЕКТРОНСКО И МОБИЛНО БАНКАРСТВО ЗА ФИЗИЧКИ ЛИЦА НА ОХРИДСКА БАНКА ДО 15 АПРИЛ 2020

Охридска банка АД Скопје ја укинува провизијата на сите денарски трансакции од физички лица реализирани до 15 април 2020 година преку каналите за електронско и мобилно банкарство. ...

 

ЗАРАДИ ЗАШТИТА НА ЗДРАВЈЕТО ДА СЕ НАМАЛИ УПОТРЕБАТА НА ДЕНАРСКАТА И ДЕВИЗНАТА ГОТОВИНА

Со оглед на тоа што готовината се смета за еден од честите канали за пренос на инфекцијата, а заради превенција од евентуално пренесување на заразата, повторно апелираме да се намали употребата на гот ...

 

Мрежата на филијали и експозитури на банките и штедилниците останува отворена за граѓаните и правните лица

Мрежата на филијали и експозитури на банките и штедилниците останува отворена за граѓаните и правните лица. ...

 

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КЛИЕНТИТЕ ПОВРЗАНО СО КОВИД-19

Во согласност со препораките и Одлуката на Владата на Република Северна Македонија, Охридска банка воведува низа мерки за превенција и заштита на вработените и на клиентите на Банката. ...

 

Станбен кредит на Охридска банка со 10 години фиксна каматна стапка од 3,5 %

Од денеска, Охридска банка го збогатува своето портфолио на производи со нов тип на станбен кредит, овозможувајќи им на своите клиенти уште поповолни услови; најдолго гарантирана фиксна каматна стапка ...

 

Охридска банка доби сертификат за работење по највисоки меѓународни стандарди во платежната индустрија

Охридска банка АД Скопје се стекна со сертификат за PCI DSS стандардот (Payment Card Industry Data Security Standard) и ја потврди усогласеноста во работењето по највисоките меѓународни сигурносни ст ...

 

Бесплатно повлекување готовина со дебитните картички од банкоматите во Шпаркасе Групацијата

Од денес, клиентите на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија ќе можат да ја користат проширената мрежа на двете банки составена од околу 120 банкомати во Република Македонија, на кои ќе можат да ...

 

Стабилно и долгорочно планирање со збогатената кредитна понуда на Охридска банка за физички лица

Новата и збогатена понуда на кеш кредити им излегува во пресрет на клиентите кои имаат потреба од стабилна банкарска понуда за остварување на идеи и планови на долг рок. ...

 

Охридска банка станува дел од Шпаркасе групацијата

Објавени првите бенефити за клиентите на Охридска Банка и Шпаркасе Банка Македонија. ...

 

Охридска банка предупредува за фишинг напади и злоупотреба на лични податоци од непознати сторители

Охридска банка ја известува јавноста дека непознати сторители, злоупотребувајќи го идентитетот на Банката преку лажно претставување, денес се обидуваат да извлечат лични податоци на клиенти на Банката ...

 

ИЗВРШЕНА ПРОМЕНА НА СОПСТВЕНОСТА НА ОХРИДСКА БАНКА АД СКОПЈЕ

По утврдување на успешноста на понудата за преземање на акции издадени од Охридска банка АД Скопје од страна на Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, денес беше извршена и промена на сопственоста на Охри ...

 

ОД ДЕНЕС ОНЛАЈН РЕГИСТРИРАЊЕ НА МОБИЛНОТО БАНКАРСТВО НА ОХРИДСКА БАНКА БЕЗ ПОСЕТА НА ЕКСПОЗИТУРА КАКО ДЕЛ ОД НОВИТЕ И ПОДОБРЕНИ ФУНКЦИОНАЛНОСТИ

Од денес, клиентите на Банката ќе можат да направат онлајн регистрација на апликацијата без да посетат експозитура со што ќе имаат пристап до нивните сметки, како и онлајн аплицирање и добивање на нов ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГО ДОБИ ПОБЕДНИКОТ НА КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ СЛИКАРИ И НОВИОТ ЧЛЕН НА КЛУБОТ НА ТАЛЕНТИ

Младата сликарка Дефне Еминовска стана нов член на Клубот на таленти на Охридска банка Сосиете Женерал откако беше прогласена за победник на годинешниот Конкурс за млади сликари на Банката. Еминовска ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ГО ПРОГЛАСИ ПОБЕДНИКОТ НА КРЕАТИВНИОТ МАРАТОН RETHINK

Тимот „Леа“ е победник на предизвикот на Охридска банка на годинешниот „Rethink“ – креативен маратон во организација на Солвео. ...

 

ОХРИДСКА БАНКА СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЈА ПРОДОЛЖУВА ПРОМОЦИЈАТА НА СВОИТЕ ПРОИЗВОДИ СО ДОПОЛНИТЕЛНИ ПОВОЛНОСТИ ЗА СВОИТЕ КЛИЕНТИ

Почнувајќи од 15 Септември, Охридска банка АД Скопје воведува дополнителни промотивни услови на своите производи! ...

 

ОХРИДСКА БАНКА ДОДЕЛУВА ПОДАРОЦИ ЗА ОСТВАРЕНИ ВЕСТЕРН УНИОН ТРАНСАКЦИИ

Програмата за лојалност на Охридска банка Сосиете Женерал нуди нови изненадувања за корисниците на услугите на Вестерн Унион. ...