A+ / A-

MasterCard® PLATINUM кредитна картичка 

Kредитната картичка MasterCard® Platinum Ви ги отвора вратите на поголема платежна моќ, истовремено нудејќи Ви предности и ексклузивни можности низ целиот свет.

MasterCard® Platinum совршено ќе се вклопи во Вашиот животен стил и ќе го поедностави Вашето секојдневие. Почувствувајте ја разликата и уживајте во широк спектар на врвни банкарски услуги приспособени кон Вашите очекувања!

Предности:

 • ексклузивен пакет на осигурителни услуги,
 • бесплатен пристап во престижните клубови „Sky“ и „Jet“ на аеродромот во Виена и во бизнис-клубот на аеродромот „НИКОЛА ТЕСЛА“ во Белград,
 • високи дневни лимити за трансакции во трговијата,
 • aвтоматско обновување на кредитниот лимит со секое отплаќање на минималната рата,
 • eдноставно плаќање на ратите преку електронското банкарство или со траен налог од трансакциска сметка,
 • можност за издавање дополнителни картички кон основната картичка.

ОСИГУРУВАЊЕ НА MASTERCARD GOLD ДЕБИТНИ КАРТИЧКИ

 • бесплатна заштита – осигурителната премија е покриена од страна на банката,
 • без дополнителни трошоци во случај на неочекувани настани опфатени со осигурувањето,
 • финансиска сигурност во случај на смрт поради несреќен случај за имателот на картичката,
 • и неговото семејство,
 • покриеност за неограничен број патувања насекаде во светот.

Осигурителни покритија

Медицинска помош:

 • медицински трошоци,
 • асистенција при репатријација,
 • посета од страна на член на семејството во случај на хоспитализација.

Помош при патување:

 • правна заштита во странство,
 • покритие надвор од земјата на живеење − авансни средства,
 • испраќање итни пораки,
 • покритие за испраќање колега на замена.

Задоцнување на багажот/летот

Смрт од незгода во странство

Губење и кражба на багаж

Смрт од незгода во земјата на живеење

Лична одговорност за настан во странство

Откажување/прекин на патувањето

принт

Бројни поволности при користење на Премиум картичките, во соработка со партнерите на Club Premium.