Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Системски информации

06.11.2019

ВАЖНО: Лажна Фејсбук страница се обидува да извлече лични податоци

Почитувани,

Во текот на вчерашниот ден се појави Фејсбук страница која го злоупотребува името на Охридска банка АД Скопје и која преку лажна наградна игра собира лични податоци.

 

Охридска банка АД Скопје нема никаква поврзаност со оваа лажна Фејсбук страница. Ве известуваме дека официјалните комуникациски канали и податоци за Банката се објавени на корпоративниот веб-сајт www.ohridskabanka.mk 

Официјалната Фејсбук страница на Охридска банка АД Скопје е достапна на овој линк

 

Апелираме до целата јавност да биде исклучително внимателна со своите лични податоци имајќи ја предвид сериозноста од злоупотреба на овие податоци од трети лица.

 

Охридска банка веќе ја пријави оваа злоупотреба во Фејсбук и ќе преземе понатамошни чекори за расчистување на овој случај во надлежните институции.

 

Благодарност до сите клиенти кои го пријавија овој случај во Банката.

Со почит,
Охридска банка АД Скопје

04.11.2019

ИЗВРШЕНА ПРОМЕНА НА СОПСТВЕНОСТА НА ОХРИДСКА БАНКА АД СКОПЈЕ

По утврдување на успешноста на понудата за преземање на акции издадени од Охридска банка АД Скопје од страна на Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, денес беше извршена и промена на сопственоста на Охридска банка АД Скопје.

Имено, Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ ( Steiermärkische Bank und Sparkassen AG) друштво организирано согласно австриското право, со седиште на Sparkassenplatz 4, 8010 Грац, Австрија, се стекна со 472.839 акции и 91,5733% од гласачките права.

Сосиете Женерал Групацијата, друштво организирано според француско право, со седиште на 29 boulevard Haussmann, 75009 Париз, Франција, ги продаде сите 384.844 акции издадени од Охридска банка АД Скопје и со тоа своето учество во акционерскиот капитал во банката го сведе на 0 акции.

Охридска банка АД Скопје останува стабилен чинител во банкарскиот сектор, партнер на македонската економија, поддржувач на бизнисите, банка посветена на сите свои клиенти и вработени и банка ориентирана кон заедницата.

Деталите за преземањето на Охридска банка АД Скопје од страна на Штаермеркише Банка и Шпаркасен АГ, како и идните планови на Банката ќе и бидат официјално презентирани на јавноста на 8 ноември 2019 година.

30.10.2019

Известување за прекин на услугата Осигурување на платежни картички

Би сакале да ве информираме дека согласно Одлука на Банката,  услугата Осигурување на картички (InCards програма) ќе биде отстранета од понудата на Охридска банка АД Скопје почнувајќи од 01 јануари 2020 година.

Услугата Осигурување на картички кај платежните картички беше воведена на 1 Февруари 2015 година, во соработка со локалниот осигурител Винер – Виена Иншуранс Груп.

Сите платежни картички кои ги нуди Банката беа опфатени со оваа програма (освен Маестро картичките). Картичките ќе бидат осигурани заклучно со 31.12.2019 година, согласно условите предвидени во Полисата за осигурување, по што престанува да важи услугата Осигурување на картички за сите осигуреници (сите корисници на основна/дополнителни картички).

Охридска банка АД Скопје континуирано работи на унапредување на производите и во идниот период останува посветена на подобрување и воведување на нови функционалности и бенефиции, за што дополнително ќе бидете известени.

02.09.2019

Известување за неработен ден 9 септември

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 9 септември (понеделник), 2019 година е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка Сосиете Женерал нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, OBSGN@t и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка Сосиете Женерал

27.08.2019

Известување за неработен ден 28 август

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 28 август (среда), 2019 година е неработен ден поради што експозитурите на Охридска банка Сосиете Женерал нема да работат.

 Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, OBSGN@t и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка Сосиете Женерал

21.08.2019

Известување за недостапност на банкомат 22 август, 2019 г.

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека на 22 август, 2019 год. поради техничка интервенција е најавен прекин на банкоматот на Охридска банка Сосиете Женерал во експозитура Мини Маркет - Охрид во 21:00 часот.  

 

Ви благодариме на разбирањето.

 

Со почит,

Охридска банка Сосиете Женерал 

20.08.2019

Известување за банкомат - Експозитура Мини Маркет Охрид

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека на 20 август, 2019 год. поради техничка интервенција е најавен прекин на банкоматот на Охридска банка Сосиете Женерал во експозитура Мини Маркет - Охрид во периодот од 08:30ч. - 09:30ч.  

 

Ви благодариме на разбирањето.

 

Со почит,

Охридска банка Сосиете Женерал 

23.07.2019

Известување за недостапност на Електронско банкарство

Почитувани клиенти,
Ве известуваме дека поради технички интервенции, електронското банкарство на Охридска банка Сосиете Женерал ќе бидe недостапнo на 23.07.2019 во периодот од  20.00ч до 21.00ч.

Ви благодариме на разбирањето.

 

10.07.2019

Летно работно време на експозитурите на Охридска банка

Почитувани клиенти, 

 

Ве известуваме дека од 08.07.2019 важи летното работно време на експозитурите на Охридска банка Сосиете Женерал кое можете да го погледнете на следниот линк.

Со почит,
Охридска банка Сосиете Женерал 

12.06.2019

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ: “Phishing” - лажни маил пораки преку фалсификување на идентитетот на Охридска банка Сосиете Женерал

Почитувани,

 

Во текот на денешниот ден се забележани „phishing“ напади од страна на непознато лице кое фалсификувајќи го идентитетот на Охридска банка АД Скопје и користејќи го логото, се обидува да извлече податоци преку праќање на меил пораки.

Одредени физички и правни лица (клиенти меѓутоа и лица кои не се клиенти на Банката) добиваат пораки од мејлот ohridska_banka@obsg.com.mk со предмет: Известување за девизен прилив од кои се бара итна потврда за наводно пристигнат девизен прилив.

Охридска Банка АД Скопје се оградува од овие пораки и апелира до сите оние кои ќе добијат електронска порака ДА НЕ ГО ОТВОРААТ ПРИЛОГОТ НА ПОРАКИТЕ ПРИСТИГНАТИ ОД МЕИЛ АДРЕСАТА ohridska_banka@obsg.com.mk за да се заштитат од злоупотреба на податоците. Доколку во меѓувреме прилогот на меилот е отворен, побарајте помош од ИТ професионалец.

Сите нотификации испратени од Охридска Банка АД Скопје преку електронска пошта се потпишани со дигитален сертификат. Информативниот систем на Банката е сигурен и во ниеден момент не е загрозен. 

Во меѓувреме, Банката ги презема сите потребни легални активности за справување со овој напад на информациите.

 

Со почит,

Охридска банка Сосиете Женерал

 
65 
Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми: