Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации Контакт-центар: (02) 15 050 obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ-поддршка Контакт-центар: (02) 15 050 obsgnetsupport@ob.com.mk
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми:

Системски информации

15.03.2020

Известување за работата на експозитурите на Охридска банка АД Скопје

Почитувани клиенти,

 

Експозитурите на Охридска банка во претстојниот период ќе бидат отворени и ќе работат според утврденото работното време достапно на овој линк, согласно препораките за Ковид-19.

 

Доколку чувствувате одредени симптоми на настинка, Ве молиме одложете ја Вашата посета на експозитурите. За зголемена превенција, Ве молиме држете се на безбедна дистанца од 1-2 метра при чекање ред.

 

За безбедноста на нашите вработени и клиентите, обезбедени се ракавици за вработените, како и антибактериски средства достапни за клиентите и за вработените. Хигиената и дезинфицирањето на нашите локации е со зголемен интензитет заради настанатата ситуација во државата.

 

Банката Ви останува достапна преку Контакт центарот на телефонскиот број 02 15 050, телефонските броеви на експозитурите, како и сервисите за електронско и мобилно банкарство, веб-сајтот www.ohridskabanka.mk и официјалните профили на Охридска банка на социјалните мрежи Фејсбук, Инстаграм и Линкдин.

 

Јавното здравје е заедничка одговорност. Од нас зависи!

 

Со почит,

Ваша Охридска банка

13.03.2020

Известување за промена на работното време на експозитурите

 

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека согласно преземените мерки поврзани со препораките на Владата за Ковид-19, експозитурите на Охридска банка АД Скопје ќе работат со изменето работно време во периодот 11.03.2020 година - 24.03.2020 година. Работното време на секоја експозитура можете да го погледнете на следниот линк.

 

Експозитурата Аеродром 2 лоцирана на бул. Јане Сандански бр. 12, нема да работи од 16.03.2020 година - 24.03.2020 година. Експозитурата Карпош на ул. Партизански одреди бр. 101 и Аеродром 1 на бул. Јане Сандански бр. 113 А/30 нема да работат на 14.03.2020 година и 21.03.2020 година.

 

За сите Ваши прашања, остануваме достапни преку Контакт центар на 02 15 050, сервисите за електронско и мобилно банкарство, како и мрежата на банкомати.

 

Ви благодариме на разбирањето.

 

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

 

11.03.2020

Работно време на Контакт центарот од 11.03.2020 - 24.03.2020

Почитувани, 

 

Како дел од низата мерки за превенција и заштита на вработените и на клиентите во согласност со препораките на Владата, Банката воведува привремено работно време на Контакт центарот.

Во периодот 11.03.2020 година - 24.03.2020 година, работното време на Контакт центарот е 09:00ч. - 17:00ч. 

Телефонскиот број на Контакт центарот на Охридска банка АД Скопје е 02 15 050.

Ви благодариме на разбирањето.Со почит,
Охридска банка АД Скопје

04.03.2020

Надминат е прекинот на услуги од електронско банкарство

Почитувани, 

 

Ве известуваме дека е надминат техничкиот проблем заради кој имаше доцнење во испраќањето на смс нотификации и нотификации во склоп на мобилното банкарство и услугата повторно функционира навремено и точно. 

Благодариме на разбирањето.

 

Со почит,

Охридска банка

03.03.2020

Привремен прекин во системот за известувања на електронското банкарство

Почитувани, 

Ве известуваме дека сервисот за мобилно банкарство на Банката се соочува со прекин во системот за нотификации, како и системот за СМС известувања. Нашите служби работат интензивно на овој случај и во моментот кога ќе се реши прекинот, ќе бидете известени.  

Ви благодариме на разбирањето!

Со почит,
Охридска банка АД Скопје

12.02.2020

Најава за прекин на услуги од електронско банкарство на 12 февруари, 2020 година

Почитувани, 

Ве известуваме дека денес (12 февруари, 2020 година), ќе има прекин на сервисите за електронско и мобилно банкарство  меѓу 19:30ч. - 21:00ч. поради сигурносни надградби на серверите.  

Ви благодариме на разбирањето!

Со почит,
Охридска банка АД Скопје

10.01.2020

Најава за прекин на услуги од електронско банкарство на 11.01.2019

Почитувани, 

Ве известуваме дека на 11 јануари (сабота), 2019 година, ќе има прекин на сервисите за електронско и мобилно банкарство  меѓу 05:00ч. - 07:00ч. 

Ви благодариме на разбирањето!

Со почит,
Охридска банка АД Скопје

08.01.2020

Промена на меил адреса на Охридска банка за испраќање на известувања

Почитувани,

 

Би сакале да ве известиме дека започнувајќи од 14.01.2020, за сите известувања испратени по електронски пат (за дневни изводи на сметка, известувања за пристигнати приливи, изводи за платежни картички  и сл.), Охридска банка ќе ја користи следната е-маил адреса: ohridska.banka@ohridskabanka.com.mk.

 

Со почит,

Охридска банка

03.01.2020

Известување за неработни денови - 6ти и 7ми јануари

Почитувани клиенти,

 

Ве известуваме дека согласно Законот за празниците на Република Македонија, 6ти и 7ми јануари (понеделник и вторник), 2020 година се неработни денови поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, OBSGN@t и ПОС-терминалите на Банката.

 

Со почит,

 

Охридска банка АД Скопје

30.12.2019

Известување за скратено работно време и за неработни денови

Почитувани клиенти,

Ве известуваме дека експозитурите на Охридска Банка АД Скопје, на 31.12.2019 (вторник), ќе работат со скратено работно време.

работно време на експозитурите

Дополнително, согласно Законот за празниците на Република Македонија, 1-ви јануари (среда), 6-ти јануари (понеделник) и 7-ми јануари (вторник) 2020 година се неработни денови поради што експозитурите на Охридска банка АД Скопје нема да работат.

Дополнително на располагање Ви стојат мрежата на банкомати, електронското и мобилното банкарство, како и ПОС-терминалите на Банката.

Со почит,

Охридска банка АД Скопје

 
64 
Изгубена картичка +389 (0)46 268 268
Информации (02)15 050 Контакт центар obinfo@ob.com.mk
ОБСГНЕТ поддршка (02)15 050 Контакт центар obsgnetsupport@ob.com.mk
Види ги сите локации во Македонија Мапа
Сподели ја страната на некој од социјалните медиуми: